Tänään on nostalgiapäivä, joten etsin käsiini kaksi aihetta, jotka ainakin koirapuolella tunnetaan ensimmäisenä ja toisen virtuaalisena maailmansotana. Näin jälkeenpäin näitä muistelee naureskellen, mutta silloin ne tuntuivat olevan elämän ja kuoleman asioita.

I-maailmansota
On vuosi 2004. Nimimerkki Nikita aloittaa Karvaturrit-foorumilla aiheen hevospuolen "eliittifoorumista", FVP:stä, hevospuolen mädästä, rankasta elitismistä. Samalla toivotaan, että koirapuoli ei koskaan muutu samanlaiseksi takakireäksi paikaksi jossa muista puhutaan paskaa selän takana.
Etenkin tämä lause kuvaa hyvin vkoiraharrastajien mielipiteitä: "Hevospuolen hierarkia vaikuttaa kaiken sieltä saamani palautteen mukaan läpimädältä pahuuden pyhätöltä"
 Luonnollisesti tällainen kamala haukkumisaihe ei jää huomaamatta virtuaalihevostelijoilta. Meillä on kuitenkin osittain samat harrastajat.
 Ensimmäinen maailmansota päättyi lyhyeen.

II-maailmansota
 Vuonna 2005 on sitten hevostelijoiden vuoro lähteä morkkaamaan koirailijoita.
"Sodan" kulku on sama kuin ensimmäiselläkin kerralla.


Mikä saa virtuaaliharrastajat tukkanuokkasille keskenään? Varsinkin kun sodan osapuolet eivät kilpaile samoista metsästysmaista - virtuaalikoiraharrastajat eivät vie hevosten kisoista paikkoja tai toisinpäin.
Oltiinko me ensimmäisessä "sodassa" yhtään parempia kuin ne muitten selän takana paskaa puhuvat virtuaalihevosharrastajat?
Onko vkoiramaailma edellä vai jäljessä vhevosmaailmaa?
Saako Kerttu koskaan monitoimikonetta?

Virtuaalikoirapuolelle elitismi on tullut hieman varkain porukan lisääntymisen myötä. Meidän IRC-kanava on paskanpuhujien toivemaa. Siellä puidaan päivän idiooteimmat, yleensä pelkästään Karvaturreista, mutta joskus naureskellaan heppatyypeillekin. Kanavalle tosin pääsee kuka tahansa joka vain osaa IRCiä käyttää. Meillä on myös ollut eliittifoorumi, SS, jonka lyhenne ei viittaa natsi-Saksan suojelujoukkoihin. Siitä piti tietää vain pienen sisäpiirijoukon, mutta tieto olemassaolosta vuosi hieman.
Virtuaalikoiramaailmassa vaikuttaville lukijoille tieto silti todennäköisesti tulee yllätyksenä - vuodosta huolimatta vihjeet tietämyksestä pysyivät pieninä.
Eikä tuollaiselle sisäpiirifoorumille koskaan ollut oikein tarvetta.

Tuoko virtuaalimaailman kasvaminen ongelmia? Koirapuoli ei ole jakautunut, mutta jos virtuaalikoirat saavuttavat joskus saman harrastajamäärän kuin virtuaalihevoset, jakaudummeko pahasti kahtia?
Seitsemässä vuodessa suunta on ollut vahvasti siihen suuntaan. Harrastajat valittavat ilmapiiristä, eivät tule keskenään toimeen ja tappelevat foorumilla.

Ehkä teen asialle jotain jo tänään.